середа, 21 червня 2023 16:19

Як змінилося ставлення росіяни до війни: результати опитування

Як змінилося ставлення росіяни до війни: результати опитування
Більшість росіян позитивно ставляться до війни. Фото: eastnews.ua

До трьох чвертей населення Росії загалом підтримують дії Володимира Путіна в Україні.

На запитання "Чи підтримуєте ви особисто дії збройних сил РФ в Україні" 43% відповіли "однозначно так", а 33% "скоріше так". Про це йдеться у результатах опитування російської дослідницької організації "Левада-центр". Кремль визнав її "іноагентом".

8% опитаних категорично проти війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче взяти паузу у війні з Україною

У лютому 2022 року однозначно за війну було 48%. Категорично проти війни тоді було 15%.

Більш ніж половина опитаних вважає, що вторгнення просувається успішно. Все більше росіян гадає, що війна затягнеться ще на пів року й довше.

Директор "Левада-Центру" Денис Волков сказав Euronews, що "Z-патріоти" складають близько 25% населення Росії. З них близько 10% готові підтримати використання ядерної зброї.

"Решта – ті, хто не підтримує війну в Україні. Але вони опинилися в ситуації, коли виховання та соціальні традиції не дозволяють їм виступати проти своїх", – додав він.

Минулого тижня російський диктатор Володимир Путін заявив про розміщення російської ядерної зброї у Білорусі. РФ намагається залякати Захід, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Раніше керівники ПАР, Єгипту, Сенегалу, Замбії, Республіки Конго та Уганди запропонували, щоб Україна погодилася розпочати переговори з РФ, навіть якщо російські окупаційні війська залишаються на території України.

Водночас Сполучені Штати, Канада, Велика Британія, Данія, Нідерланди, Італія, Норвегія, Німеччина вкладуть мільярди у посилення оборонних можливостей України. Вони оголосили про це під час засідання у форматі "Рамштайн".

Зараз ви читаєте новину «Як змінилося ставлення росіяни до війни: результати опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі