четвер, 21 грудня 2023 09:55

"Африканський корпус" активно вербує "вагнерівців" і учасників війни в Україні

"Африканський корпус" активно вербує "вагнерівців" і учасників війни в Україні
"Африканський корпус" оголосив набір "вагнерівців" та учасників війни в Україні. Фото: eastnews.ua

Підконтрольний Міністерству оборони РФ підрозділ "Африканський корпус" 20 грудня оголосив про набір колишніх та чинних бойовиків приватної військової компанії "Вагнер".

Набирають також людей, що мають досвід бойових дій на війні проти України, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Африканський корпус" оголосив високу зарплату для новобранців. Водночас у підрозділі уточнили, що перевестися до його складу можуть лише кадрові російські військові, які в даний момент не беруть участі у війні проти України. Куратором невизначеного керівництва корпусу, є заступник міністра оборони Росії, генерал-полковник Юнус-Бек Євкуров. У підрозділі стверджували, що до його складу входять колишні бойові командири елітних підрозділів армії РФ та офіційно невизнаних приватних військових компаній", - сказано в повідомленні.

У ISW припускають, що, ймовірно, йдеться про ПВК "Редут", яка пов'язана з Головним управлінням Генштабу ЗС РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін через "вагнерівців" розширює вплив у Африці

Крім того, чинні військовослужбовці Росгвардії не можуть перейти до африканського підрозділу до завершення контракту.

"Африканський корпус" був створений у листопаді 2023 року та є ініціативою Міноборони РФ з посилення російської військової присутності на Близькому Сході та в Африці. Підрозділ, нібито покликаний вирішувати масштабні та комплексні завдання з протидії неоколоніальному впливу Заходу.

"Бажання "Африканського корпусу" уточнити право на службу свідчить про те, що його рекламна кампанія зацікавила колишніх бійців ПВК "Вагнер", які підписали контракти з Міноборони Росії чи Росгвардією після смерті Євгена Пригожина", - йдеться у звіті ISW.

"Африканський корпус" діятиме у Малі, Нігері та Буркіна-Фасо - районах, які відповідають попередній оцінці зони операцій підрозділу.

Росія активно фінансує заходи популяризації серед молоді російського прапора та іншої атрибутики у країнах центральної Африки. У Буркіна-Фасо та Малі, а віднедавна і в Нігері, молоді люди гадають, що Москва може полегшити їхнє економічне становище, пише New York Times. Особливо в Нігері який після перевороту наприкінці липня зазнав санкцій з боку західноафриканських сусідів.

Зараз ви читаєте новину «"Африканський корпус" активно вербує "вагнерівців" і учасників війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі