середа, 18 серпня 2021 16:14

Афганська дівчина втекла від насильного шлюбу з талібом до РФ: російська влада депортувала її назад

Афганська дівчина втекла від насильного шлюбу з талібом до РФ: російська влада депортувала її назад
Дівчину, яка втекла з Афганістану від шлюбу з талібом, депортували назад в країну. Фото: CNN

Дівчина втекла з Афганістану до РФ. Таліби хотіли насильно видати її заміж на одного з бойовиків.

Російська влада вислала її назад, пише BBC.

Росія також депортувала з країни членів її сім'ї, розповіла адвокатка мережі Міграції і права Ольга Цейтліна. При цьому жінок і чоловіків розділили на окремі групи.

"Три тижні тому дівчина і її сім'я – двоє чоловіків, троє жінок, серед яких літні батьки, і 12-річна дитина – звернулися за притулком напередодні перевороту в Афганістані. Ми не знаємо, що буде з жінками, адже вони прилетіли до Кабула без підтримки чоловіків", - прокоментувала адвокатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таліби запрошують в Афганістан "Аль-Каїду"

Сім'я не хотіла залишатися в РФ. Вони прямували до Фінляндії. Проте російські силовики затримали їх "за порушення правил перебування в країні".

Захист сім'ї намагався довести, що їм грозить небезпека на території Афганістану. Проте суд заявив, що жодних доказів ризику їхньому життю немає.

Таліби, які захопили владу в Афганістані, дали першу пресконференцію. Вони закликали афганців не тікати з країни та запевнили, що не прагнуть помститися опонентам. А також пообіцяли права жінкам.

"Талібан" керував Афганістаном з 1996-го по 2001 рік. Тоді встановили режим шаріату з публічними масовими стратами, заборонами на кіно, телебачення й усе західне, а також абсолютним обмеженням прав жінок.

Зараз ви читаєте новину «Афганська дівчина втекла від насильного шлюбу з талібом до РФ: російська влада депортувала її назад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі