четвер, 14 січня 2010 20:28

"Живе" пиво у пластику може простояти три дні

— "Живе" пиво може простояти не більше двох тижнів, — каже 25-річний Олексій Соловйов, співвласник мережі магазинів "Наше пиво" у Вінниці.

Магазини, де продають непастеризоване пиво, відкрили на вул. Київській та на Вишеньці. В асортименті — вісім видів продукту з п"яти приватних пивоварень. Літр коштує 6–13 грн. Продають напій у спеціальних пластикових пляшках.

— Постійно питають, чи можна приходити зі своєю тарою, — продовжує Соловйов. — Це неможливо! Перед тим як залити пиво в пляшку, спочатку її стерилізуємо під тиском у три атмосфери. Від цього пиво не окислюється. При наповненні не піниться. У пластику пиво може простояти не більше трьох днів. Це якщо не відкривати та зберігати в холодильнику.

Найбільше клієнтів у магазинах по суботах.

— Продаємо до 200 літрів, а то і більше, — зауважує Олексій.

"Живе" пиво виготовляють без консервантів.

— Уп"яте приходжу купувати живе пиво, — каже 21-річний Роман Вузлик. — Воно набагато приємніше на смак, легко п"ється. Правда, тільки тоді, поки свіже. Колись у Вінниці був пивзавод, то там такі черги стояли. А знаєте, чому? Бо приємніше пити "живе", а не "мертве" пиво. Я спортом займаюся, то п"ю окремо пивні дріжджі. У них багато корисних елементів. Укріпляють, наприклад, кістки. Хоча живе пиво — це продукт на любителя. Одній знайомій дали спробувати, то вона образилася. Сказала: підсунули шмурдяк, який воняє каналізацією.

Зараз ви читаєте новину «"Живе" пиво у пластику може простояти три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі