понеділок, 29 серпня 2011 05:15

"Запис відеофіксатора допомагає, коли водій тікає з місця аварії"

З 1 вересня на дорогах Вінниччини починає роботу пристрій відеофіксації "Ураган". Його вартість — 250 тис. грн. Подібні камери працюватимуть також на Київщині і Житомирщині, через які проходить найбільший потік транспорту.

— Особливість цих фіксаторів, що вони автоматично сканують номерні знаки автомобілів. Комп'ютерна база даних самостійно перевіряє, чи не у розшуку авто, чи немає непогашених кредитів. Якщо є проблема, одразу видає на екран і роздруковує інформацію. Систему встановлять на посту ДАІ біля села Комсомольське Козятинського району. Тут проходить вузлова траса на Київ, Житомир, Вінницю. Відеокамери стоятимуть за два кілометри від поста в обидва боки траси, — розповідає 47-річний Павло Солоненко, начальник Державтоінспекції Вінниччини.

За допомогою фіксаторів вдавалося розкривати заплутані справи, які трапилися на дорозі?

— Завдяки фіксаторам можемо будь-коли профільтрувати, які транспортні засоби перетнули пост. Запис особливо допомагає, коли водії зникають з місця аварії. От три місяці тому в Козятинському районі під селом Жежелів розкрили нестандартну справу. На узбіччі виявили тіло чоловіка, поряд 200-літрова алюмінієва бочка. Встановили, що бочка могла випасти з автівки і прибити людину. Почали з фільтрації камер. А виявилося, бочку чоловік вкрав на кар'єрі, де працював. Ніс її на плечах, зачепився, і вона його по голові вдарила. А ми так і шукали б машину.

Зараз ви читаєте новину «"Запис відеофіксатора допомагає, коли водій тікає з місця аварії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі