четвер, 18 листопада 2010 19:19

За підготовчі курси додаватимуть 20 бонусних балів

Два тижні тому при університетах Вінниччини запрацювали підготовчі курси. За новими правилами Міністерства освіти, абітурієнт, який відвідував підготовчі курси, може отримати до 20 бонусних балів під час вступу до вузу.

У Вінниці найбільше студентів навчається на підготовчих курсах політехнічного та медичного університетів.

— Наші курси діють уже давно. Незважаючи на те, що певний час вони були непопулярними, нам удалося втриматися, — каже Олена Петрушенко, декан підготовчого відділення медичного університету. — Зараз готуємо вступників з української мови, біології та хімії. Курси починаються з вересня і тривають до квітня.

У політехнічний університет на підготовчі курси їздить найбільше випускників з інших областей. Навчають там за вузівськими програмами, дають домашні завдання. Щотижня пишуть контрольні.

14 листопада близько 10. 00 на курси до політеху приходить 17 людей.

— Програма складніша ніж у школі, — говорить 17-річний Андрій Музика із Тростянця. — Але за кілька занять вже бачу результат. Останню самостійну в школі написав на 11 балів, хоча до того мав лише 7–8. У селі нема кому готувати до вступу. Зазвичай до вчителів ходять, щоб підтягнути оцінку в атестаті.

Марина Смоглій, 16 років, з Ладижина з викладачем Маєю Віталіївною обговорює домашнє завдання. У неї не зійшлася відповідь.

— Тут потрібно було винести за дужки і скоротити знаменник, — пояснює викладач. Вказує на помилки.

Марина виправляється, розв'язує подібне рівняння самостійно.

— Чув, що до атестата даватимуть 20 балів, тому й прийшов сюди, — каже школяр Віталій Червоний з Вінниці. — На цей рік відмовилися від репетиторів, бо торік на додаткові заняття батьки потратили понад 6 тисяч гривень. Ходив на математику, хімію, англійську, українську. За урок платили 30 гривень, а результати погані. Через рік занять спробував здати тест з англійської по інтернету, але більшості завдань не виконав. Отримав лише 130 балів. Математику склав на 160. Мені ніхто більше шкільної програми не пояснював. Тут ідемо по підручниках для першокурсників.

— По закінченні курсів абітурієнти складатимуть іспит, — говорить Сергій Авдєєв, директор центру довузівської підготовки політехнічного університету. — За відмінну оцінку на іспиті отримають додатково 20 балів, добру — 17, задовільну — 14. Це є стимулом, аби абітурієнти не просто просиджували, а ще й чомусь вчилися. Випускники наших курсів практично всі вступають в університет і до п'ятого курсу отримують стипендію. Найважче вчитися тим, хто прийшов після слабкої школи з поганим знанням математики. Такі часто відсіюються після першої сесії.

Зараз ви читаєте новину «За підготовчі курси додаватимуть 20 бонусних балів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі