середа, 05 січня 2011 17:26

Володимир Жилін купив курку з тарганами

— Дивився по телевізору новини. Там розказували про продукти, які не варто купувати перед Новим роком. Показували цінники магазину, де я тільки-но купив курку запечену. Почав їсти її, як усередині побачив таргана, — розказує бухгалтер 28-річний Володимир Жилін із Вінниці.

Курча табака він придбав у супермаркеті по вул. 50-річчя Перемоги за 56 грн.

— Тарган був зі спеціями, зажарений у колір курочки. Пішов у магазин спитати, по якому рецепту вони готували страву. Благо, зберіг чек. Часто скуповувався в цьому магазині, нерідко потрапляли зіпсовані продукти. Я не ходив виясняти, бо то були незначні покупки, — продовжує Жилін.

— Доки чекав у супермаркеті на адміністратора, підійшла ще покупець. Бабуся з онуком. Дістала з сумки ковбасу, запропонувала адміністратору спробувати її на смак. Виявилося, ковбаса аж прогнила і страшенно смерділа. Адміністратор забрала наші покупки, повернула гроші.

Власниця супермаркету зауважила, що випадок у їхньому магазині не реєстрували.

— Перепитали всіх адміністраторів та працівників. Ніхто про це не чув, — каже Наталія Олександрівна, прізвища просить не називати.— Це слово покупця проти нашого.

Керівник адвокатської контори "Вежа" 30-річний Роман Корченюк радить: якщо купили зіпсуті продукти, звертатися до управління із захисту прав споживачів та санстанції.

— Обов'язково одразу знімайте продукти на фото чи відео. Не забувайте, коли повертаєте товар, також усе фіксувати. Ну, і перевірений роками спосіб — "Книга скарг та пропозицій". Це полегшить справу, якщо вирішите звернутися до суду. Після перевірки магазин можуть оштрафувати або й закрити. Правда, не чув, щоб таке траплялося. Крім цього, можна звернутися до суду, заявити про моральні збитки. Пред'явити рахунок від психіатра, якому довелося людину виводити із шокового стану через таргана, якого побачив у курці. Це цілком серйозно. Бо після такого може на все життя з'явитися відраза до продукту. Людина може після цього боятися скуповуватися в магазинах. Проте довести правоту важко. У липні 2010 року до мене звернувся молодий чоловік. У супермаркеті купив салат "Оселедець під шубою". Лікарі спочатку поставили йому діагноз — ботулізм (паралітична хвороба, що блокує нервову систему. — "ГПУ"). Потім установили, що то було звичайне отруєння. Справу зам'яли, бо постраждалий виїхав за кордон. Не мав часу цим займатися.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Жилін купив курку з тарганами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі