понеділок, 05 серпня 2013 07:45

"У селі змінився восьмий участковий"

Голови сіл Журавне та Дашківці Літинського району попросили представника Міністерства внутрішніх справ Андрія Кострубу збільшити штат дільничних. 31 липня він проводив прийом місцевих жителів.

— Наше село за 35 кілометрів від райцентру, а дільничний один на чотири села, — каже голова Журавненської сільської ради Олександр Романюк. — У нас немає страшного криміналу. Та буває, що треба срочно розібратися в ситуації, а участковий у другому селі на виїзді або в райвідділку. Інше питання, чи захоче хтось іти працювати в село. Відколи я на посаді — у селі змінився восьмий участковий.

— На сьогодні в районі один дільничний обслуговує два-три села. Не вистачає хоча би ще п'ятьох, — каже начальник дільничних інспекторів Літинського райвідділу Олександр Бевз. — Коли на одного інспектора припадає чотири села, а це близько шести тисяч населення, — порядок втримати неможливо.

В обласному управлінні міліції кажуть, штат розписують у Міністерстві.

— Не може бути такого, щоб на кожну сільську раду був дільничний. Орієнтуємось на кількість населення, — каже начальник дільничних інспекторів обласної міліції 38-річний Ігор Слободянюк. — А сільські голови хочуть, щоб було як у радянські роки — мати свого дільничного, який би слухався їх, ходив на наради.

Зараз ви читаєте новину «"У селі змінився восьмий участковий"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі