четвер, 03 липня 2008 20:14

Пару cтраусів продають за 5 тисяч доларів

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  В’ячеслав Окульський — охоронець страусиної ферми у селі Яришівка Тиврівського району — годує страусів люцерною. Перед цим він її ріже на січкарні
В’ячеслав Окульський — охоронець страусиної ферми у селі Яришівка Тиврівського району — годує страусів люцерною. Перед цим він її ріже на січкарні

45-річний вінничанин Юрій Бойчун три роки вирощує страусів. На його фермі в селі Яришівка Тиврівського району живе 21 птах. На розвід чоловік купив 12 страусів африканської породи на Ясногородській фермі Київщини. За пару заплатив 25 тис. грн.

Страусів до місяця Бойчун продає за 1000 грн. Місячні на 250 грн дорожчі, 3-місячні — 1500 грн. Частіше клієнти купують молодих страусів.

Гроші на утримання птахів Юрій Бойчун заробив у Німеччині. До цього працював у міліції.

— Із товаришем збудуємо ще ресторан та готель, — каже. — Найбільший прибуток приносить ресторан. Біля Ясногородської ферми на стіл подають 20 страв із страусятини.

1 кг страусячого м"яса коштує 100–120 грн. Чоловік говорить, що воно майже без холестерину. Смак схожий на яловичину.

За одне страусяче яйце Бойчун править 80–100 грн. Однак їх мало. Страуси-самки несуться через один-два дні. В одному їхньому яйці вміщується 30 курячих. Без холодильника не псуються місяць. У морозильній камері зберігають у поліетиленовому пакеті. Перед цим їх треба видути зі шкарлупи.

— Для покращення імунітету страусам купляю вітаміни та антибіотики у ветаптеках, — веде далі власник. — На препарати тратю приблизно 150–200 грн.

Зі шкіри від страусячих ніг шиють паски, портмоне. 1 кв. м її коштує 2500 грн.

Ферма Юрія Бойчуна займає 20 га. Страуси їдять люцерну, конюшину та кропиву. Щодня один птах випиває 10–12 л води. На добу з"їдають 1,5 кг зернових — пшеницю, ячмінь та овес уперемішку. Узимку харчуються подрібненими капустою, морквою, кормовим та столовим буряком. Ще їдять щебінь, відсів та пісок.

Зараз ви читаєте новину «Пару cтраусів продають за 5 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі