четвер, 25 листопада 2010 17:44

Останки Серафима Кошуби перепоховали у стіні храму

16 листопада до Вінниці зі Львова перевезли останки монаха-капуцина Серафима Кошуби.

— Отця Серафима поховали у стіні нашого храму, — розповідає настоятель монастиря Братів Менших Капуцинів отець Юстен, 45 років. — Для цього брали дозвіл у міськраді. Тепер кожен може підійти до цього місця, торкнутися. Помолитись і попросити заступництва отця.

Серафим помер 1977-го. Його називали Божий Волоцюга. Пішки пройшов від Львова до Казахстану. У дорозі проповідував, зцілював людей.

— Офіційно Серафим Кошуба ще не визнаний святим. Хоча маємо багато прикладів зцілень та помочі від нього, — продовжує отець Юстен. — Процес канонізації почався. Вже є одне документальне підтверджене зцілення від раку. Але з моменту того чуда минуло тільки шість років, а має пройти десять. Також потрібно буде задокументувати ще одне диво. Воно повинно відбутися одразу після молитви. І його результат має засвідчити консиліум лікарів.

У Львові не залишилося жодного монастиря капуцинів, тому мощі перевезли до Вінниці. Капуцини — римо-католицький чернечий орден. Заснований 1525 року.

Зараз ви читаєте новину «Останки Серафима Кошуби перепоховали у стіні храму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі