четвер, 29 травня 2008 20:32

Олег Алекса ремонтує сталінські лавочки

 

За власний кошт президент обласної федерації боксу 41-річний Олег Алекса ремонтує навпроти свого будинку по вул. Козицького у Вінниці три старовинні лавки. Невідомі взимку зняли з них дерев"яні бруски, цементні поручні розвалилися.

— Сусіди плакалися начальнику ЖЕКа, що літом і присісти не буде де, — каже Олег Алекса. — Вирішив їх поремонтувати. Якщо чекати на фінансування, бабульки не доживуть. Покликав знайомого, разом зробили заміри, порахували скільки треба дерева, полагодимо цементні поручні. Нашу чотириповерхівку будували ще при Сталіну. І лавочки ще з тих часів, антикварні.

Скільки коштуватиме ремонт, чоловік поки що не знає.

— Я над цим не задумувався, — відмахується Олег. — Наступного тижня поставлять лавочки, тоді й дізнаюся.

Про те, що за власний кошт у своєму дворі житель збирається ремонтувати лавки, в ЖЕКу N3, що обслуговує цю територію, не знали.

— Про стан лавок у цьому дворі знаємо, бо до нас постійно ходить один дідусь із того дому, — пояснює начальник ЖЕКу Віктор Бурдейний. — Якщо облагороджувати, то треба одразу всі двори. А де взяти гроші? Постійно в мерію висилаємо приписи, що і де необхідно поремонтувати на нашій території.

На початку весни Алекса завіз на дитячий майданчик неподалік будинку дві вантажівки піску.

— Коли була малою, у футбол із хлопцями ганяла. А зараз на стадіоні трава з людський зріст, та нікого це не хвилює, — каже сусідка добродійника Лілія Камінська, 23 роки. — Олег Юревич молодець. Він без всякої користі зробив добре діло.

Зараз ви читаєте новину «Олег Алекса ремонтує сталінські лавочки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі