четвер, 15 квітня 2010 20:03

Новий губернатор приглядається до керівників районів

Автор: фото: Марк ЖУРАВЕЛЬ
  Губернатор Вінниччини Володимир Демішкан (на фото ліворуч) 7 квітня спускається із зали облдержадміністрації, де його щойно представили. Позаду йдуть чиновники, яких новий керівник області одразу покликав на першу нараду
Губернатор Вінниччини Володимир Демішкан (на фото ліворуч) 7 квітня спускається із зали облдержадміністрації, де його щойно представили. Позаду йдуть чиновники, яких новий керівник області одразу покликав на першу нараду

6 квітня Вінницька область отримала нового губернатора. Ним став 60-річний Володимир Демішкан. За перший тиждень своєї роботи він не робив ніяких публічних заяв. Його перше розпорядження 7 квітня стосувалося економічного розвитку Вінниччини.

— Перше, що зробив Володимир Федорович, підписав розпорядження про створення організаційного комітету щодо економічних реформ у області, — говорить Валерій Коровій, 45 років, заступник голови облдержадміністрації. — Нарада з цього питання тривала три години. Створили робочу групу, яка допрацює відповідні пропозиції.

Також Володимир Демішкан разом із заступниками підготував окреме звернення до Кабміну щодо фінансування бюджетних установ.

— Триває нормальна робота. Звичайні робочі будні, — продовжує Коровій. — Графік дуже напружений. Вже 8 квітня губернатор взяв участь у нараді всіх керівників областей в адміністрації президента. 11-го у Генеральному Консульстві Республіки Польща висловлював співчуття польському народу з приводу загибелі в авіакатастрофі їхнього президента. 13-го брав участь у семінарі-нараді з міністром регіонального розвитку та будівництва Володимиром Яцубою.

Кадрових змін в області доки не було. Кажуть, новий губернатор приглядається до працівників ОДА та РДА. Вони сподіваються, що "крутих чисток" не буде. Адже поки що Демішкан показав себе як людина, яка цінує у владі професіоналів із досвідом роботи. Перше враження чиновників облдержадміністрації — він людина фахова і має великий досвід управлінця.

Демішкан від двох шлюбів має чотирьох дітей

— Відповідно до закону, всі заступники губернатора написали заяви на складання повноважень. Це стандартна процедура, яка проводиться завжди при зміні губернатора, — зазначає Валерій Вікторович. — Ніхто не звільняється до розпоряджень голови ОДА. Тепер будемо чекати, кого поновлять на посаді. Решті підпишуть заяви.

Володимир Демішкан народився у Кіровоградській області. Від двох шлюбів має чотирьох дітей. Закінчив Донецький політехнічний інститут. Член Партії регіонів, народний депутат України з 2007 року. До цього був заступником міністра транспорту, очолював "Укравтодор".

Ходять чутки, що колишній податківець Володимир Дець претендує на крісло першого заступника губернатора. Заступником з аграрних питань має бути "литвинівець" Іван Мовчан, який зараз керує приватним підприємством "Кряж". А його однопартійцю Василю Чернію, який зараз очолює аграрний сектор області, обіцяють місце у Верховній Раді. Ще одним кандидатом називають екс-керівника "Вінницяобленерго" та заступника голови обласної податкової Олега Ковтуна. Кажуть, що кількість заступників буде 4, а не 5, і єдиним, хто може зберегти посаду, буде комунальник Василь Жердецький. Інші, навпаки, говорять, що у Любові Спірідонової, яка відповідає за гуманітарний напрям, більше шансів залишитися в кріслі, бо вона в Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Новий губернатор приглядається до керівників районів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі