четвер, 24 січня 2008 18:27

На будинку Висоцьких встановлять меморіальну дошку

На одноповерховому будинку в Гайсині на вул. Енгельса, 11 у п"ятницю урочисто відкриють меморіальну дошку. Близько 60 років тому сюди приїжджав на гостину майбутній актор і співак Володимир Висоцький. Дошку встановлять до його 70-річчя.

— Місцеві прихильники Висоцького знайшли фотографії Володимира з гайсинськими хлопчаками, — розповідає співробітник районної бібліотеки 50-річна Валентина Голомовза. — На вигляд йому там 10–12 років. У Гайсин він приїжджав на літо до дядька, Олексія Володимировича Висоцького, який був начальником штабу військової частини.

Журналіст Сергій Боровиков у своїй документальній повісті "А пам"ятаєш?.." пише, що гайсинські хлопчаки називали Висоцького "Вовкою-Москвичем".

— Хлопчик мовою і поведінкою відрізнявся від місцевих, — каже Валентина Голомовза.

У Гайсині рідних Висоцького не залишилося — дядька перевели на інше місце служби. Але тут досі живе стара домогосподарка цієї родини, Ольга Гуцалова. На канікулах вона була гувернанткою й доглядала малого Володю.

Меморіальний знак встановлять коштом районного бюджету.

— Дошку замовили в київських скульпторів, — пояснює начальник відділу культури і туризму райадміністрації 50-річний Микола Ричков. — Обійшлася вона в більш ніж 2 тисячі гривень.

Зараз ви читаєте новину «На будинку Висоцьких встановлять меморіальну дошку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі