вівторок, 23 жовтня 2007 07:11

Мешканці сталінки три дні сиділи без газу

— Ми варили їсти у старому електрочайнику, — скаржиться житель вінницької чотириповерхівці по вул. Соборній, 22 Валерій Стук, у квартирі якого по обіді 17 жовтня не стало газу. Виявилося, з газової труби, що живить 36-квартирний будинок, украли вентиль і засувку.

Приїхали газівники зі служби "04". Сказали жителям, або купуйте вентиль за 630 грн, або просіть грошей у жеку. Начальник жеку N2 Василь Сірук пояснив, що вони не відповідають за газове господарство. Це — парафія газконтори. Зібрати гроші мешканці теж не змогли. У будинку-сталінці живуть самі пенсіонери та малозабезпечені.

— У мене семеро дітей, — плаче 35-річна Олена Кравченко. — Найстаршому 10 років, я не знаю, як їх годувати в таких умовах. Два дні харчувалися бутербродами. Учора ходили в гості до моїх батьків, щоб поїсти чогось гарячого. Та це треба подавати в суд на газконтору.

Газу не було три дні. Його дали в суботу 20 жовтня.

— У нас був резервний вентиль із підземних газопроводів, він підійшов до цієї труби, — пояснює майстер газової служби Сергій Брацлавський. — Такий новий коштує близько 630 гривень, а цей старий обійшовся колись нам у 430 гривень.

Мешканці будинку на Соборній, 22 згадують, що торік у них уже пропадав газ. Тоді газовики впоралися швидко.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці сталінки три дні сиділи без газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі