четвер, 20 січня 2011 17:01

Люди ходять на відра і виливають у сміттєві баки

СІмка найаварійніших житлових будинків Вінниці. Таким вважають житло, в якому капітальний ремонт робили понад 20 років тому, фасад облуплений, стіни руйнуються, протікає покрівля або каналізація затопила підвальне приміщення.

1. Двоповерхівка на вул. Першотравневій, 14. Колишній панський маєток, збудований 1908-го. Має шість квартир, у яких живуть 30 осіб. Востаннє ремонт робили понад 25 років тому. На другий поверх ведуть круті старі дерев'яні сходи. Ліва стіна розмальована квітами та казковими тваринами. На підлозі під стіною лежить гранітне каміння. Ним підпирають стіну, що падає. Каналізаційну трубу перемотали ватною ковдрою. Міськрада визнала будинок як старий, але придатний для життя. Усі, хто тут живуть, страждають на хронічні бронхіти. На праву стіну будинку спирається старий бук, коріння якого руйнує будинок. Жителі гріються пічками. ЖЕК №14 нещодавно закрив єдиний туалет надворі. У будинку каналізації немає. Люди ходять на відра. Фекалії виливають у сміттєві баки.

2. Чотириповерхова "хрущовка" на вул. Пирогова, 101. Підвал повністю зруйнований. У ньому близько 10 років стояли ґрунтові води, які пролягають близько до фундаменту. Будинок у низині, тому до підвалу також стікала дощова вода. Два роки тому воду відкачали. Але підвал став аварійним, ним небезпечно користуватися. Коли заходиш, у будь-яку мить на голову може впасти цеглина. Двері згнили. У будинку живуть 32 сім'ї.

3. Двоповерховий будинок на вул. Першотравневій, 28. Живуть 28 людей у 10 квартирах. Покрівля протікає. Комунальники погоджуються лагодити її лише за гроші мешканців. Востаннє ремонт робили близько 30 років тому. На другий поверх ведуть старі поламані сходи. Освітлення немає.

4. Двоповерховий гуртожиток на вул. Пирогова, 76. Живуть 50 осіб із вадами зору. Гуртожиток належить Всеукраїнській організації інвалідів по зору. Капітальний ремонт робили близько 20 років тому. При вході стоять дві облущені колони, що підтримують старий балкон. На першому поверсі вибите скло.

5. 10-поверховий будинок на вул. Пирогова, 117 а. У четвертому під'їзді тече дах. Будинок зведений 1993-го. Двічі жек ремонтував покрівлю за кошти жителів 40 квартир у під'їзді. На 10-му поверсі в коридорі мокра стеля, видно цвіль.

6. П'ятиповерхова "хрущовка" на вул. Стеценка, 25. У будинку 80 квартир. Жителі першого поверху страждають від сирості. Підвальне приміщення постійно затоплює стара каналізаційна система. Минулого тижня ЖЕК №18 відкачав воду із підвалу. Залишки фекалій прикидали хлоркою та понакривали старими дошками і клаптями лінолеуму. У під'їзді затхлий запах.

7. Десятиповерховий панельний будинок на вул. Революційній, 79 а. Зведений 1993 року. Живуть 40 сімей. Останні три роки люди добиваються в ЖЕКу "Мешканець" ремонту міжпанельних стиків між восьмим, дев'ятим і 10-м поверхами. Стіни пропускають воду.

Зараз ви читаєте новину «Люди ходять на відра і виливають у сміттєві баки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі