понеділок, 09 вересня 2013 00:45

Лавочки робили в день гри

Автор: фото: Анна Бова
  24 серпня на фінальний футбольний матч до села Летківка Тростянецького району приїхало близько тисячі вболівальників. Сиділи на лавочках, які встановили вранці
24 серпня на фінальний футбольний матч до села Летківка Тростянецького району приїхало близько тисячі вболівальників. Сиділи на лавочках, які встановили вранці

У селі Летківка Тростянецького району селяни самостійно відремонтували стадіон. Забетонували сходи, винесли сміття, покосили траву та встановили пластикові сидіння.

— Стадіон у селі збудований 35 років тому. На ньому переважно тренується наша команда "Поділля". А коли фінальну гру на кубок району вирішили проводити на нашому полі, я був шокований, бо стадіон у жахливому стані. Навіть сісти не було де. Зазвичай наші сільські люди сиділи на траві, — розповідає тренер футбольної команди Летківки Олександр Шарт, 46 років.

Стадіон розташований у центрі села.

— На ремонт було лиш тиждень часу. Подзвонив нашому капітану команди, він зібрав половину гравців, я — решту. Ще поміг мій син 14-річний Юрко, він теж казав товаришам, ті вже далі знайомим, — пояснює Шарт. — На суботник прийшли навіть ті, хто не грає в нашій команді, батьків своїх запросили.

Селяни гуртом назбирали причеп папірців і пляшок.

— Поле покосив наш односелець Володимир Данець. Символічно попросив на солярку 50 гривень. Фарбу для розмітки дала дорожня служба. Місцевий бізнесмен Олександр Мовчан поміг із будматеріалами. Привіз пісок, цемент, дошки для лавок та пластикові сидіння. Одні вихідні потратили на те, щоб зробити сходи, до того вони осипалися. Для раствору приволік свою бетономішалку. Хлопці помогли заливати. А вже лавочки робили в день гри. Спеціально зібралися о шостій ранку, щоб устигнути.

Близько тисячі людей приїхало подивитися футбольний матч.

— Маємо двоповерхове приміщення, в якому колись були роздягальні, душові кабіни, сауна, — згадує Шарт. — До зими плануємо його накрити. А вже з весни почнемо робити ремонт. Наймати будівельників — дорого, тільки за роботу нарахували 15 тисяч. Знову будемо все робити самі. Маємо потужну футбольну команду. Два роки володіли кубком району. Часто проводимо ігри, приймаємо в себе гостей.

Зараз ви читаєте новину «Лавочки робили в день гри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі