четвер, 12 лютого 2009 17:09

Кобила Пагода стала рекордсменкою

Перші кінні перегони на Кубок столичного мера Леоніда Черновецького відбулися 7 лютого на Київському іподромі. Найкращою стала 2-річна кобила Пагода, яка представляє вінницькій "Торговий дім "Ел-Тур". 1600 м вона пробігла за 2 хв. 17,2 сек.

— Це її нагорода, — показує на кубок із синьою вставкою, що стоїть на шафі, гендиректор українсько-турецького підприємства "Торговий дім "Ел-Тур" Ельдар Назаров, 53 роки. — А поруч — то кубок жеребця Гіпноза. Його показник — 2 хвилини 25 і 3 секунди.

На обох вінницьких конях виступав жокей Юрій Об"єдков із Києва. "Ел-Тур" платить йому зарплату.

— Стан іподрому плачевний, але змагання пройшли на високому рівні, — продовжує Назаров. — Черновецькому дуже сподобалася моя Пагода. Хотів покататися на ній. Але коли дізнався, що вона побила всі рекорди України, — відмовився.

Присутні вносили ставки — по 100 грн на рисака. Назаров ставок не робив.

— Я в азартні ігри не граю. У своєму розважально-торговельному комплексі "Феріде-плаза" відмовився відкривати казино. Це нечесно зароблені гроші.

Першого коня Назаров купив 2001 року. Сьогодні на його конезаводі в селі Костянтинівка Липовецького району приблизно 50 породистих коней.

— У наших рисаків найкраща французька й американська кров. Щоб бути у формі, кінь повинен за день з"їдати п"ять кілограмів вівса, стільки ж сіна і три-чотири кілограми моркви. Ще різні біодобавки, вітаміни, — говорить зоотехнік "Ел-Туру" Іван Присяжнюк, 35 років. — Наше господарство спеціально возить у Київ на іподром харчі.

Нині на Київському іподромі утримують сімох коней Ельдара Назарова. За 10 днів чоловік планує відправити ще п"ять голів молодняка.

— Років два тому я хотів збудувати іподром у Вінниці, навіть приглянув ділянку в Якушенцях, — каже Назаров. — Тоді придбати її не вдалося. А тепер фінансова криза всіх дістає.

Зараз ви читаєте новину «Кобила Пагода стала рекордсменкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі