четвер, 08 липня 2010 18:49

Інна Сивокінь навчилася розтоплювати піч

— Люблю їздити на відпочинок із користю, — каже Інна Сивокінь, 28 років, із Києва. — Торік були у Барському районі, ходили на майстер-клас по випічці хліба та приготуванню борщу. Сподобалося. Не скажу, що після того стала готувати борщ у горщиках. Але зате знаю, як піч розтоплюється, як там температуру поміряти, що коли і куди можна ставити.

Також Інна навчилася доїти козу і корову.

— Ніколи не думала, що треба так тяжко працювати руками, щоб видоїти корову, — додає. — А молока щойно видоєного не пробувала взагалі ніколи.

В агросадибах можна навчитися різних ремесел.

— Майстер-класи платні, — каже голова спілки туризму Вінницької області Оксана Бас, 40 років. — Торік із випічки хліба, приготування борщу та колотухи коштував 300 гривень для шести осіб. Людям подобається, особливо міським, бо вони ніколи раніше не бачили печі, а тим більше, щоб у ній щось готували.

У Ямпільському районі можна навчитися витесувати з каменю різні фігури. Навчання триває тиждень.

Перед Великоднем завжди організовують заняття із писанкарства.

— Стараємося, щоб були групи з п"яти людей, тоді платити за майстер-клас виходить недорого, — пояснює Оксана Бас. — За 5 гривень можна навчитися робити ляльки-мотанки, витинанки та вишивати. За 10 гривень — ліпити з глини свистки і дзвоники, міні-гобелени і писанки.

Зараз ви читаєте новину «Інна Сивокінь навчилася розтоплювати піч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі