четвер, 19 червня 2008 19:03

Гніванський завод палить автомобільні шини просто неба

"Приїжджайте швидко, у нас тут на заводі шини горять, чорне все, ліс запалився", — подзвонили до редакції жителі міста Гнівань опівдні 13 червня.

Пожежу на колишньому шиноремонтному заводі вогнеборці гасили три години. Горіли відпрацьовані автомобільні скати. Люди та заводські приміщення не постраждали. Та місцеві жителі знервовані — бояться повторення інциденту.

— Місяць назад на заводі появився новий хазяїн, — розповідає 44-річна пенсіонерка Людмила Дідух. Вона живе неподалік від підприємства. — Відтоді на заводі раз у неділю випалюють бочки, щоб здати на металолом, та ще палять шини. А дим йде на нас. Діти приходять із вулиці, ноги по коліна чорні, собаки і коти теж чорні. Коли ми стали возмущатися, він нам сказав, що його син працює в екології й у нього проблем не буде. Палити почали вночі, щоб люди не бачили. А зранку допалювали — дерева погоріли, навкруги все чорно було.

— Я проробив на заводі 38 років, але такого ще не було, — стверджує 66-річний пенсіонер Микола Муратов. — А все це через пльове відношення начальства до техніки безпеки, екології й людей.

На території діють три підприємства: "Гніванський шиноремонтний завод", шиноремонтний завод та "Київгума". Кажуть, що одним із них керує батько чиновника з обласного управління екології.

Потрапити на територію не вдалося. Охоронці повідомили, що керівництво на терміновій нараді. Вийшов чоловік, представився "самым главным".

— У мене є ще начальство в Києві, і казати я нічого не буду, — каже. — І взагалі, невже через те, що згоріло 40 колес, потрібно підіймати такий шум?

Керівництво заводу не поспішає порозумітися з місцевою владою.

— Закони не дозволяють нам пильнувати роботу приватних підприємств, — коментує заступник міського голови Гнівані Олена Яковець, 45 років. — Усе, що нам відомо, — це була сильна техногенна аварія. А поруч у нас газопровід, житловий масив, військова частина. Там зберігали цистерни з паливом. На заводській прохідній нам повідомили, що причини пожежі з"ясовуватиме комісія.

Зараз ви читаєте новину «Гніванський завод палить автомобільні шини просто неба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі