понеділок, 22 липня 2013 05:45

Для двох багатодітних сімей купив хати

64-річний Микола Джига був губернатором Вінниччини з 2010-го по 2012 рік. Родом із села Ярове Шаргородського району. Востаннє приїжджав туди 27 червня на презентацію книжки земляка. Зупиняється в батьківській хаті.

— Зробив гарну асфальтовану дорогу від села аж до траси на Могилів-Подільський, кілометрів 11, — розказує землевпорядник Юліямпільської сільради Петро Лопатюк, 42 роки. — Для двох багатодітних сімей купив хати. Ніні Янчук, у неї восьмеро діток, переїхала в наше село в 2011 році, не мала де жити. Й Наталії Стрільчук, у неї п'ятеро, але своїх двоє дітей, а троє прийомних. За сприяння Миколи Васильовича у нас відновили магазин, який не працював роками. Допоміг добудувати храм у селі.

51-річний Олександр Домбровський керував Вінницькою областю у 2005-2010 роках. Народився в місті Калинівка. Там живуть його син Андрій та батько.

— Олександр Георгійович часто буває в Калинівці. Для нашого міста зробив багато. У своїй школі №3 — хороший ремонт, закупив інтерактивні дошки, комп'ютери, провів швидкісний інтернет. Узявся будувати звалище, — каже колишній міський голова Віталій Кучинський. — Воно й по цей день іще не здане. Торік його добудували. Тепер чекаємо, поки встановлять сортувальну станцію.

Григорій Калетнік, 64 роки, був губернатором із 2004-го по 2005 рік. Родом із села Клембівка Ямпільського району.

— Школі подарував комп'ютерний клас. А ще за його клопотання сільрада отримала службовий автомобіль "таврія", яким досі їздить голова, — розповідає клембівський голова у 2002-2010 роках Микола Коржук, 57 років. — Іноді люди до нього зверталися, щоби поміг вступити кудись. Та то все в індивідуальному порядку.

24 дитини ходять до дитсадка у селі Крикливець. У червні заклад відкрили після капітального ремонту. Доти рік не працював. У школі навчаються 95 учнів.

 

100 гривень коштують 2 год. відпочинку в сільській сауні з басейном. За місяць бувають 20 відвідувачів.

 

112 хат-пусток у селі губернатора. Їх власники виїхали на заробітки, додому навідуються раз на рік.

Зараз ви читаєте новину «Для двох багатодітних сімей купив хати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі