четвер, 21 серпня 2008 20:39

Бізнесмени дали гроші на пам"ятник Жеглову

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Бізнесмен Віктор Малиновський (ліворуч) профінансував виготовлення статуї Жеглова, якого зіграв Володимир Висоцький. Поруч із ним Володимир Іващук та Юрій Коробкін (праворуч)
Бізнесмен Віктор Малиновський (ліворуч) профінансував виготовлення статуї Жеглова, якого зіграв Володимир Висоцький. Поруч із ним Володимир Іващук та Юрій Коробкін (праворуч)

У місті презентували макет пам"ятника Глібові Жеглову, герою фільму "Місце зустрічі змінити не можна". Ідея належить керівництву міського управління міліції. Скульптуру встановлять при вході до приміщення місквідділу.

21 серпня в холі обласної філармонії поставили макет пам"ятника. На ньому зображений Володимир Висоцький, який зіграв Жеглова. Він тримає револьвер "Наган".

— Усі питають, чого в Жеглова рука так вигнута, — каже скульптор проекту вінничанин Анатолій Бурдейний, 60 років. — Саме таким жестом Висоцький казав: "А теперь Горбатый!" Довго думав, як зобразити персонажа. Переглянув фільм, роздрукував безліч стоп-кадрів. Правда, фото вийшли розмиті. Довелося всі зморшки та складки на одязі малювати самому.

Серед присутніх місцеві бізнесмени 51-річний Юрій Коробкін та Віктор Малиновський, 46 років. Вони одні з перших спонсорів майбутнього пам"ятника.

— Якраз найкращі друзі міліціонерів, — з іронією шепочуть гості. — І ніколи не мали проблем із законом.

Свого часу стосовно обох порушували справи.

На запитання, чому Малиновський вирішив дати грошей на пам"ятник міліціонерові,  відповідає посміхаючись:

— Мені сподобалася ідея. Скільки грошей дам, ще не знаю, та й не сказав би.

Поблизу стоїть скринька для пожертв. У ній дві купюри по 50 грн та кілька по 5.

Один з ініціаторів встановлення пам"ятника начальник міськвідділу міліції Володимир Стус каже, що піти в правоохоронці його надихнув саме фільм "Місце зустрічі..."

Висота майбутньої бронзової скульптури 120 см. Закінчити роботу Бурдейний планує за вісім-дев"ять місяців.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмени дали гроші на пам"ятник Жеглову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі