четвер, 21 жовтня 2010 18:13

Білет до Лодзя продають за 1200 гривень

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Першим з літака ”Лодзь–Вінниця–Лодзь” вийшов генеральний консул Польщі у Вінниці Кшиштоф Свідерек
Першим з літака ”Лодзь–Вінниця–Лодзь” вийшов генеральний консул Польщі у Вінниці Кшиштоф Свідерек

По вівторках і п'ятницях з вінницького аеропорту курсуватиме літак до польського міста Лодзь. 19 жовтня між містами підписали договір про співпрацю.

Перший рейс 15 жовтня був пробний. Ним прилетіли 16 членів делегації Лодзинського воєводства. Був із ними й генеральний консул республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек.

— За день до цього спеціально з Києва полетів у Лодзь, щоб супроводжувати  польську групу, — каже Свідерек.

Польський бізнесмен 39-річний Томаш Янік прилетів із п'ятьма друзями:

— Білет на авіарейс купили в Польщі за 350 злотих. У Вінниці працюю і живу вісім років. Кожні два тижні їжджу до батьків у містечко Зелений Гурець. Від Лодзі 260 кілометрів. Раніше на поїздах день цілий тратив, на машині ще більше. Кілька разів із Києва  літав. Із Вінниці вигідно виходить і швидко.

У Вінниці літак простояв годину. До Лодзі полетіли 20 осіб. Серед них 10 людей, які купили білети. Решта — місцеві чиновники.

У літаку 46 місць. Переліт в один бік триває 1,4 год. Обслуговує рейс польська авіакомпанія "Джет ейр". Квитки продають через туристичну фірму "Укрвіза". За інформацією облдержадміністрації один коштує 870 грн.

20 жовтня дзвонимо в турфірму. Працівниця Олена каже, що квитки на найближчий рейс є. Коштують 1200 грн.

— Перевели по курсу з 396 злотих, от і вийшла така сума, — пояснює. — Рейс здійснюється, якщо на літак продали 32 квитки. Якщо ні, за два дні до вильоту рейс скасовують. Для бронювання місця необхідна копія паспорта та перевести ініціали на латинь.

В Ощадбанку 350 злотих можна купити за 990,5 грн.

— Літати вінничанам і жителям сусідніх областей цим рейсом вигідно. Не треба їхати в Київ, звідти в Бориспіль. А з Лодзя відправляються літаки до 80 країн світу. 40 хвилин — і ти в Парижі, — розповідає голова вінницької облради Григорій Заболотний.

Поляки ще не подали в Державну авіаційну адміністрацію України заявку на здійснення рейсу "Лодзь–Вінниця–Лодзь".

— Один перевізник може робити до 10 чартерних перевезень без будь-яких договорів. Зараз визначаємо, чи буде нам вигідне це сполучення. Якщо так, то обов'язково візьмемо дозвіл, — каже 29-річний Іренеуш Дильчик, директор із питань маркетингу міжнародного аеропорту в місті Лодзь.

Вінницький аеропорт збудували 1983 року. Має злітну смугу 2,5 км. Регулярні рейси не приймав із 1999-го. Улітку 2008-го його відремонтували. Реконструкція обійшлася в 6 млн грн. Цього ж року аеропорт отримав статус міжнародного.

Зараз ви читаєте новину «Білет до Лодзя продають за 1200 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі