четвер, 16 липня 2009 19:53

230 будинків отримали воду

У селі Суворовському Тульчинського району запустили водогін. Збудували його за гроші жителів, товариства "Суворовське", сільради й українсько-швейцарського проекту DesРro.

— Водогін ми почали будувати рік тому. Проклали 19 кілометрів по вулицях Набережна, Леніна, Щорса, Шевченка, Садова, — розповідає секретар Суворовської сільради Петро Бліденко, 52 роки.

Воду отримали 230 будинків. Подає її насосна установка, яка закачує воду в башту в нічний час, коли тариф на електроенергію найдешевший.

— На водогін населення зібрало понад 366 тисяч гривень, швейцарці виділили 95 тисяч гривень, сільрада із місцевого бюджету та "Суворовське" по 18 тисяч дали, — додає бухгалтер товариства Тетяна Лісова, 47 років.

У найвіддаленішому селі району Ульянівка також готуються до пуску водогону. До цього люди користувалися водою з п"яти загальних криниць.

— На водогін 20 тисяч гривень виділила сільрада, 45 — зібрали люди, 20 тисяч надало товариство "Ульяновське", 92 тисячі отримали від українсько-швейцарського проекту. Після введення водогону нам щвейцарці додадуть ще 14 тисяч гривень, — каже Богданівський сільський голова Василь Неборецький, 39 років.

Українсько-швейцарського проект DеsРro займається забезпеченням питною водою.

Зараз ви читаєте новину «230 будинків отримали воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі