середа, 04 жовтня 2006 19:25

Жокей мало не загинув під копитами коня

— На першому ж повороті Красунчик рвонув уперед ще сильніше. Сідло не витримало напруги, жокей перевернувся і впав на землю. Кінь, що мчав наступним, ударив його в голову переднім копитом, — розповідає "ГПУ" 43-річна Ірина Воробйова, організатор аматорських кінних перегонів у Феодосії в Криму.

На її очах мало не загинув 38-річний жокей Валентин Романенко.

Щороку у жовтні сюди на аматорські кінні перегони з"їжджаються любителі верхової їзди з усієї України. На приватній фермі Ірини Воробйової вони святкують День коняра. 4-річний кінь Красунчик торік був чемпіоном цих перегонів. Організатори не беруть грошей за дозвіл спостерігати за змаганнями і не приймають ставок. Тому феодосійці охоче приїздять на шоу — цього року зібралося близько півтори тисячі глядачів.

Більшість вершників не зупинилися, коли їхній товариш упав. Пришпорив скакуна тільки жокей Алі Абліязов. Кінь розтрощив Романенкові кілька лицьових кісток. Чоловіка прооперували в лікарні імені Семашка в Сімферополі. Хірург Валерій Красников запевняє, що за 12 днів Валентин знову зможе бути в сідлі.

— Хто вже сів на коня, не покине цього навіть після важких травм, — каже 42-річна Галина Кузьменко, знайома Валентина Романенка і власниця 17 скакунів.

Незважаючи на біду з Романенком, на перегонах визначили переможницю. Нею стала Світлана Шибаєва на скакуні Чаку. Торік саме вона виграла перегони на Красунчикові.

Зараз ви читаєте новину «Жокей мало не загинув під копитами коня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі