пʼятниця, 26 липня 2019 00:55

Землю накриють дві магнітні бурі

5 і 6 серпня Україною пройдуть геомагнітні збудження, близькі за силою до магнітної бурі першого рівня. Вплинуть на само­почуття.

— Учені ще не повністю дослідили дію магнітних бур на людину, — каже головний лікар Київського міського Центру здоров'я 53-річний Отто Стойка. — Однак вони точно впливають на здоров'я і самопочуття. Найсильніше діють на людей із серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом і тих, хто нещодавно переніс хворобу. Таким людям варто ретельніше планувати свій день.

Геомагнітні бурі — збурення магнітного поля Землі, викликане надходженням в атмосферу планети швидкісних потоків сонячного вітру. Вони створюють ударну хвилю.

Під час бур лікарі рекомендують регулярно вимірювати артеріальний тиск, висипатися, більше часу проводити на свіжому повітрі, уникати фізичного перевантаження і стресу. Метеочутливими є люди старшого віку.

— Під час магнітних бур людина стає сонливою, млявою, розсіяною, дратівливою, підвищується тривожність, — каже лікар. — Щоби знизити вплив, за декілька днів до початку бурі треба внормувати свій режим, почати фізичну активність упродовж дня, але не обтяжувати ввечері. Тонізують і загартовують судини контрастний душ.

5 і 6 серпня лікарі радять не перебувати на сонці.

— У період найвищої сонячної активності варто уникати прямих сонячних променів, — коментує Отто Стойка. — Це спровокує підвищення артеріального тиску. Раджу більше вживати сезонних овочів та фруктів.

Зараз ви читаєте новину «Землю накриють дві магнітні бурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі