пʼятниця, 31 березня 2017 06:45

Збільшать допомогу з безробіття

Від суботи українці зможуть подорожувати без віз до Албанії. Перебувати в країні можна до 90 днів раз на півроку.

З 1 квітня українські "дочки" російських банків перестануть виплачувати пенсії. Рішенням Ради нацбезпеки та оборони від 15 березня застосовуються обмеження щодо п'яти банків: "Сбербанка", "ВіЕс банку", Акціонерного комерційного промислово-інвестиційного банку, "ВТБ банку" та "БМ банку".

У риб починається нерест — активне розмноження. Тому з 1 квітня заборонено любительське, спортивне та промислове рибальство. Триватиме особливий період до кінця травня. А на лиманах і водосховищах — до 10 червня. Раків не можна ловити до 10 червня та з 10 липня до 10 серпня.

Збільшиться мінімальний розмір допомоги з безробіття. Для осіб, страховий стаж яких протягом року перед реєстрацією на біржі становив менше шести місяців, він не змінився. Становить 544 грн. Якщо страховий стаж перевищував півроку — 1280 грн. Було 1160 грн.

1 квітня стартує весняний призов. Планують набрати 14 135 осіб. До Збройних сил — 9135 людей, 4200 — до Нацгвардії і ще 800 — у Державну спеціальну службу транспорту. До зони проведення АТО призовників не направлятимуть.

Чутки про підвищення вартості проїзду в столичному мет­ро до 7–8 грн і в наземному транспорті до 5 грн не підтвердилися. Радник першого заступника голови департаменту економіки КМДА Василь Яструбинський підтвердив, що розрахунки собівартості проїзду ведуться, але 1 квітня подорожчання не буде.

Зараз ви читаєте новину «Збільшать допомогу з безробіття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі