пʼятниця, 05 червня 2009 07:35

Затримали підозрюваного в організації вибухів

Міліціонери затримали одного з підозрюваних в організації вибухів, які 2 червня прогриміли в ощадкасі міста Мелітополь у Запорізькій області.

Кілька вибухів (очевидці кажуть, їх було два чи три) пролунали в філії Ощадбанку на просп. 50-річчя Перемоги 2 червня о 10.40. Чоловіка, якого підозрюють у влаштуванні вибуху, затримали того ж дня, близько 15.00, на залізничному вокзалі Мелітополя. Затриманому 21 рік. Міліціонери кажуть, він намагався виїхати в Запоріжжя.

— Того ж дня ввечері його допитали, дуже не відпирався. Зараз розшукуємо його напарника, складаємо фотороботи, — каже начальник міської міліції Мелітополя Валерій Андрущук, 48 років. — Банківського рахунку в Ощадбанку ці злочинці не мають. Це не помста за невідданий депозит. Хотіли пограбувати банк, але в них нічого не вийшло. Перший вибух мав дестабілізувати ситуацію у філії. Приміщення мало задимітися, його б покинули всі відвідувачі та працівники. А злочинці в цей час спробували б винести всі гроші. Однак вони не розрахували перший вибух, він виявився значно сильніший. Злочинці мали респіратори, але вони не допомогли їм. Перебувати в приміщенні ці двоє після вибуху не могли — тому викинули респіратори і втекли з місця злочину. Другий вибух хотіли зробити значно сильнішим. Він мав приховати сліди злочину, — каже "ГПУ" полковник Андрущук.

Із його слів, вибухових пристроїв було три. Але спрацювали два. Експерти виявили у приміщенні сумку з незадіяною вибухівкою, два спалені вогнепальні пристрої та зброю, якою злочинці не встигли скористатися.

— Затриманий раніше не був судимий. Але 2008 року його притягли до відповідальності за незаконне поводження з вибуховими речовинами. Зробив вибухівку, яка здетонувала в нього в руці на вулиці. Ніхто не постраждав. Але чоловіку, який її робив, на руці відірвало два пальці, — додає Андрущук. Із його слів, затриманий справляє враження людини адекватної.

Затриманий дає свідчення. Слідчі знайшли в нього вдома вибуховий пристрій, схожий на той, що виявили в банку. Міліція порушила кримінальну справу щодо замаху на життя.

Від вибухів у ощадкасі в Мелітополі постраждали 25 людей.

Зараз ви читаєте новину «Затримали підозрюваного в організації вибухів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі