пʼятниця, 17 грудня 2010 07:45

Засудили трьох членів виборчих комісій

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

До двох років умовного позбавлення волі з роком випробувального терміну засудив Чернівецький обласний суд трьох членів виборчих комісій. Вони брали участь у фальсифікації результатів виборів до органів місцевого самоврядування 31 жовтня цього року. В Україні це перший судовий вирок щодо порушників законодавства під час місцевих виборів.

Двоє з них — підприємець і студент — купували голоси виборців у Чернівцях. Агітували голосувати за партію "Народна самооборона".

— Це відбувалося на трьох дільницях, розташованих у студмістечку, — розповідає кандидат до міської ради від партії "Батьківщина" Ірина Колосова, 30 років. — Половина виборців — студенти, інша — населення. За два дні до виборів по квартирах і гуртожитках розвозили пакети з їжею. А в день виборів давали за голоси 100 гривень.

48-річна Родіка Ветримчук із села Кам'янка Глибоцького району підробляла підписи виборців.

— Тут не йдеться про зумисну фальсифікацію, — каже Микола Костинян, 27 років. Він був спостерігачем на виборах у Глибоцькому районі від громадянської мережі "Опора". — Навіть не пам'ятаю, яку політичну силу представляла ця жінка. Причина одна — колосальна неграмотність і незнання закону. У селі було дві виборчі дільниці, людей бракувало, набирали кого попало.

Інший представник "Опори" Андрій Дутчак м'яке покарання пояснює тим, що судді розуміли — перед ними не замовники фальсифікацій, а лише виконавці.

Зараз ви читаєте новину «Засудили трьох членів виборчих комісій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі