середа, 02 червня 2010 08:51

Заробітчани заблокували угорський кордон

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У понеділок 400 українських заробітчан поверталися з Іспанії, Італії, Португалії. Їхали в кількох десятках мікроавтобусів та автомобілів через українсько-угорський кордон на Закарпатті. У пункті пропуску "Чоп-Загонь" пройшли огляд угорських митників. На український бік пройти не могли, 15 год. чекали в черзі. О 15.30 почали бунтувати.

— Громадян на українській стороні повільно пропускали, — каже консул України Ален Панов, 32 роки. Дипломат прибув на місце і намагався врегулювати ситуацію. — Натовп із 400 людей вимушений був зупинитися з угорського боку. Вони заблокували прохід мікроавтобусами, штовхали автівки і галасували. Аби втихомирити їх, угорці викликали спецзагін та озброєну поліцію. Ситуацію вдалося нормалізувати мирним шляхом. Я близько 40 хвилин переконував людей не нагнітати ситуацію.

За деякий час робота пунктів пропуску налагодилася.

— Затримка виникла через те, що українські прикордонники і митники проводять поглиблений огляд автівок. Щоб не пропустити контрабанду, наркотики чи зброю, — каже прес-секретар Чопського прикордонного загону Сергій Бровко.

Раніше подібних затримок не траплялося.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчани заблокували угорський кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі