середа, 26 березня 2008 07:11

Закордонний паспорт за день робитимуть тільки в Києві

Закордонний паспорт за день робитимуть тільки в Києві

Оформити закордонний паспорт протягом однієї доби можливо буде лише в Києві. Такого висновку дійшов міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко після експерименту, який провели у Львові та Донецьку.

— Якщо у вас екстранеординарна ситуація, то вже з травня ви зможете отримати паспорт у Києві на вулиці Саксаганського, — каже Луценко.

24 березня він перевіряв роботу Львівського обласного відділу віз і реєстрацій. Тут протягом місяця громадяни могли отримати закордонні паспорти за прискореним графіком. Львів"яни писали заяву, здавали документи і платили 680 грн — подвійне держмито та за послуги відповідних органів. За місяць надійшло близько 1,5 тис. заяв на оформлення. Із них 20% — за прискореною схемою.

Через видачу закордонних паспортів за добу зменшувалися черги до ВВІРу. Але експеримент показав, що це технічно неможливо. За такий короткий термін важко перевірити всі папери. А виготовленням документів займається київське підприємство "Поліграфкомбінат "Україна". Через проблему доставки процедуру припинили.

Із квітня цього року в більшості областей України закордонні паспорти робитимуть за 3–5, 7–10 днів. Лише у столиці можна отримати паспорт за один день.

Зараз ви читаєте новину «Закордонний паспорт за день робитимуть тільки в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі