вівторок, 17 січня 2017 07:50

Загиблого морпіха Сергія Сонька брат упізнав за фото

15 січня у селі Станіславі Білозерського району на Херсонщині попрощались із 23-річним Сергієм Соньком — одним із трьох морських піхотинців, які загинули на Маріупольському напрямку в зоні АТО.

— Сьогодні у нас горе, загинув ще один із наших захисників, — каже настоятель Свято-Покровського храму в Херсоні, військовий капелан отець Сергій. Він править панахиду за Сергієм Соньком. На траурну церемонію зібралися понад 300 людей.

Сергія упізнав двоюрідний брат за фотографією.

— Військові телефонували. Розповіли, що напередодні мали забрати тіла загиблих. До блокпоста під'їхала комісія з Києва, чекали їх. А сєпари написали, що не віддадуть, — каже Сергій, двоюрідний брат загиблого.

Сергій Сонько був командиром відділення 1-ї роти 501-го батальйону 36-ї бригади морської піхоти. У нього залишилися мати в Миколаєві та наречена в Херсоні. Сергій навчався на юридичному факультеті в Чорноморському університеті ім. Петра Могили в Миколаєві. Після звільнення Донбасу планував повернутися у вуз.

Молодший сержант 53-річний Микола Охріменко — позивний "Дєд" — був найстаршим у групі морпіхів, яка 8 січня вирушила на бойове завдання поблизу Маріуполя. Він родом із села Яструбине Сумського району. З дружиною жили в Донецьку. Після окупації міста переїхав до матері. Дружина залишилася в Донецьку, з чоловіком контактувала рідко. Микола Охріменко пройшов Дебальцеве, був двічі поранений. Його мати Тетяна Яківна вже втратила двох синів. Тепер поховала останнього, Миколу.

Третій загиблий — старший матрос 29-річний Сергій Трубін, санітар морської піхоти. Родом із Кіровоградщини. Навчався у Знам'янському професійному ліцеї на муляра і зварювальника.

Група морпіхів не повернулася до частини із завдання. Пошуки тривали три доби. Видання бойовиків написали, що троє українських військових підірвалися на міні. Донецький лікар Олександр Чернов заперечує це:

"Вчора з трьома тілами українських військових зі зрізаними шевронами і без документів привезли і п'ять тіл бойовиків. Було наказано не розтинати. Всі загинули дві-п'ять діб тому. У ЗСУшників — множинні кульові поранення. В одного — множинні осколкові, одна рука сильно розірвана. Схильний вірити, що ті троє — справді наші хлопці. Геройськи загинули в бою".

Зараз ви читаєте новину «Загиблого морпіха Сергія Сонька брат упізнав за фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі