пʼятниця, 27 липня 2007 07:00

Загиблих на Скнилові написали на образі

У п"ятницю виповнюється п"ять років Скнилівській трагедії. У каплиці на львівському летовищі відбудеться екуменічна панахида й освячення ікони Миколая-Чудотворця.

— Під покровом Cвятого львівський художник Микола Солтис написав портрети усіх 77 загиблих у катастрофі, — розповідає "ГПУ" голова громадської організації "Скнилівська трагедія" Стефан Козак, 58 років. — Після освячення образу процесія рушить до Сегмента пам"яті — на місце падіння винищувача. Там після спільної молитви відбудеться рукоприкладання до ікони.

Потім, у пам"ять про загиблих дорослих та дітей, у небо випустять 49 однотонних і 28 кольорових повітряних кульок із чорними стрічками. Відтак поїдуть на Голосківське кладовище до могили невідомих жертв. Там поховані 280 кг невпізнаних частин тіл.

Винищувач "Су-27" упав на Скнилівському летовищі 27 липня 2002 року під час спортивного-авіаційно свята. У катастрофі загинуло 77 осіб. Травм і каліцтв зазнали 292 людини, 136 із них — неповнолітні.

Родичі загиблих подали скаргу до Європейського суду в Страсбурзі, домагаючись від України офіційних вибачень і належної компенсації. Постраждалі вважають, що справжні винуватці катастрофи уникнули покарання.

Зараз ви читаєте новину «Загиблих на Скнилові написали на образі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі