четвер, 20 листопада 2008 19:59

Забитого лося міліція забрала як доказ

На Полтавщині місцевий житель 34-річний Олександр збив "таврією" лося.

Історія трапилася 5 листопада поблизу села Веприк Гадяцького району, приблизно о 8.00

Тварина впала на капот авто й померла, водій і пасажирка отримали тілесні ушкодження.

— Машина їхала на швидкості, а лось вибіг на трасу, — каже Валерій Павленко, 30 років, мисливствознавець обласного товариства мисливців і рибалок. — За вбиту тварину передбачено відшкодування — 20 тисяч гривень. Але водій у цьому випадку не винен, це випадковість, він сам постраждав.

Мисливці кажуть, в області тепер, після аварії, живуть 155 лосів. Цих тварин не занесено до Червоної книги, але полювати на лосів на Полтавщині заборонено, їх мало.

— Водій подзвонив у райвідділ, а звідти повідомили нам, — переказує "ГПУ" директор Гадяцького госпрозрахункового мисливсько-рибальського підприємства Анатолій Вербовецький. — Забитого лося забрав райвідділ як речовий доказ.

У Гадяцькому райвідділі міліції розповідають, що збиту тварину перевірили ветеринари. Тушу визнали непридатною до продажу й утилізували.

Востаннє лося збивали автівкою в районі торік.

Анатолій Вербовецький каже, уздовж дороги є знаки-попередження, що із лісу можуть раптово вийти тварини. Мисливствознавці зазначають, що лосі найактивніші вночі. Помітити їх на дорозі важко, бо шерсть не відбиває світла фар. Тварини його не бояться і, як правило, із дороги не тікають.

Зараз ви читаєте новину «Забитого лося міліція забрала як доказ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі