пʼятниця, 06 січня 2012 07:45

За знайдений гаманець подарували "Мартіні"

2 січня Тамара Педина з райцентру Іллінці на Вінниччині святкувала з друзями день народження в лісі. Під магазином "Кишеня", де купувала продукти, загубила чорний шкіряний гаманець. Там лежали 780 грн і золотий 8-грамовий перстень її подруги.

— Побачила, що кошельок пропав, коли вже були в лісі, — розповідає 48-річна Тамара Георгіївна. — Настрій зовсім пропав. Не стільки було шкода тих грошей, як персня. Якраз перед поїздкою подруга не мала куди його діти, попросила мене сховати в гаманці. І кошельок же новий, дочка мені зранку його подарила.

Олександр Янівський, товариш Тамари Педини, повернувся в магазин.

— До останнього сподівалася, що забула кошельок на прилавку. Але Саша його там не знайшов, почав розпитувати продавців, відвідувачів, та ніхто нічого не бачив. Він залишив наш контактний телефон, щоб подзвонили, якщо знайдуть, — продовжує Тамара. — Я так розстроїлася, що до вечора проплакала разом із подружками.

Гаманець знайшли того ж дня 26-річний Сергій та Олександр Рябисько, 28 років. Вони продають свіжу рибу на ринку в Іллінцях.

— Випадково побачили кошельок під магазіном. Хотіли спитати в продавця, хто загубив, але магазін був закритий. Прийшли зранку на другий день. Продавщиця дала номер жінки, яка загубила. Собі не думали забирати. На чужому сам не розбагатієш. Я не такий бідний, щоб чужим користуватися, — розповідає Олександр Рябисько.

Тамара Педина не сподівалася, що загублене їй повернуть.

— Позвонив якийсь чоловік близько десятої ранку. Каже, що знайшов мій кошельок. Не вірила зразу, що таке може бути. Коли принесли його, перерахувала гроші. Звідти ні копійки не пропало. Дякувала хлопцям, кликала в хату. Але вони виявилися скромними, відмовилися. Подарувала їм пляшку "Мартіні", горілки, вина, коробку цукерок, — додає жінка.

Тамара Георгіївна вчителює в молодших класах. Рябиськів зі школи не пам'ятає.

Зараз ви читаєте новину «За знайдений гаманець подарували "Мартіні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі