вівторок, 05 березня 2019 00:40

За виховання чужої дитини платять дев'ять тисяч гривень

У Вінниці шукають патронатні сім'ї, які могли б тимчасово виховувати й доглядати чужих дітей. За це пропонують 9 тис. грн щомісяця. Також окремо на кожну дитину — 3700 грн.

— Шукаємо родини, які могли б на три-шість місяців взяти дітей на виховання. Йдеться про тих, кого забирають від батьків. Причиною може бути агресія чи сексуальне насильство над дітьми. Або коли батьки зловживають алкоголем, — говорить директор Вінницького міського центру соціaльних служб для сім'ї, дітей тa молоді 48-річна Нaтaлія Добровольськa.

Патронатна сім'я має жити в ­офіційному шлюбі. Виховувати своїх дітей або мати досвід. Це може бути педагог-­вихователь. Зібрати повний пакет документів. Зокрема — довідку від психіатра, нарколога. Обов'язково жити у власному домі чи квартирі, де могли б виділити дітям окрему кімнату.

— Дуже важко знайти сім'ї, які підходять за всіма параметрами. Ми їх ретельно перевіряємо. Одна сім'я наче відповідала вимогам. Прийшли обстежувати житлові умови. А в них у хаті — як бомба впала. Виправдовувалися, що роблять ремонт. Виходить, їм потрібні гроші, аби його завершити, — каже Наталія.

Поки що жодна сім'я не пройшла відбір.

— Як тільки хтось ідеально нам підходитиме, пройдуть навчання. Їм допомагатиме психолог. Коли діти перебуватимуть у чужій сім'ї, їхні рідні батьки мають право бачитися з ними. До цього теж треба бути готовим. Якщо дитинa не зможе повернутися до рідних батьків, то пaтронaтнa сім'я для неї може стaти новою родиною, — пояснює Добровольська.

У службі складають паспорт патронатних сімей, аби знати, хто може взяти на виховання одну дитину чи трьох-п'ятьох. Братів-сестер розділяти не планують.

Зараз ви читаєте новину «За виховання чужої дитини платять дев'ять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі