вівторок, 15 червня 2010 04:34

За вентиляторами стояли черги

Вікна двокімнатної квартири на просп. Героїв Сталінграда на столичній Оболоні виходять на сонячний бік. Із шостої ранку вже так спекотно й душно, що спати неможливо. Щільні штори й жалюзі не допомагають. Відкрити вікно не можна — до квартири йде ще гарячіше повітря з вулиці. Рятує тільки холодний душ.

У неділю їду за вентилятором в "Ельдорадо" на Петрівку. На вітрині залишилися два види підлогових вентиляторів по 79 і 219 грн.

— Як добре, — чоловік у футболці й шортах стоїть біля ввімкненого вентилятора, розставив руки.

Біля продавця шість покупців. Беруть найдешевші вітродуви. Особливо не допитуються ні про функції, ні про виробника. Починаю трохи панікувати — чи вистачить мені. Згадую, що напередодні бачила рекламу, що в магазині "Комфі" вентилятори по 58 грн. Дорогою туди  прикидаю, що за такі гроші можна й парочку купити. В кожну кімнату.

У "Комфі" всі двері обвішані тією рекламою. Всередині черга, зо два десятки людей. У кутку — порожній піддон і табличка з ціною. Кажуть, щойно партію вентиляторів розібрали. Продавці обіцяють, що наступну підвезуть упродовж години. Займаю чергу. До каси стоїть вервечка з тих, хто встиг вхопити вентилятор.

— А може, в них є інші, дорожчі. Йди подивися, — жінка виправляє чоловіка з черги. За кілька хвилин він повертається, говорить що там самі кондиціонери.

Минає півгодини. Ніхто не каже, коли привезуть нову партію. Йду до сусіднього супермаркету "Ашан".

— У нас ще зранку всі вентилятори розібрали, — розводить руками продавець.

Повертаюся в "Комфі". З дверей бачу: люди розхапують останні вентилятори з піддона.

За 15 гривень продавець збере апарат

— В суботу та неділю тут був другий Новий рік. У смислі, кожен другий купував і виносив із супермаркету вентилятори та кондиціонери. Бачила й таких, що за раз купували по п"ять вентиляторів, — розповідає "ГПУ" Тетяна, 45-річна продавщиця кави в столичному супермаркеті "Ельдорадо" на вул. Глибочицькій.

У тому ж магазині запровадили нову послугу. За 15 грн консультанти й продавці скручують куплений вентилятор на місці.

— 15 гривень — недорого, а багатьом це вигідно. Замовляють послугу старші люди, переважно жінки. Їм нікому допомогти по господарству, навіть викруток у квартирах не мають, — пояснює продавець-консультант "Ельдорадо".

Зараз ви читаєте новину «За вентиляторами стояли черги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі