вівторок, 25 липня 2017 07:40

За два дні загинули дев'ять воїнів

За два дні 19–20 липня українська армія зазнала найбільших за останні місяці втрат у зоні АТО. Відомо про чотирьох загиблих 19 липня і п'ятьох — 20-го. Інформація про них поки що неповна.

У місті Конотоп на Сумщині 21 липня оголосили днем жалоби за трьома бійцями 58-ї Сумської окремої мотопіхотної бригади ЗСУ. Поблизу Новотошківського на Луганщині 19 липня під час патрулювання спрацювала стрибуча осколкова міна. Двоє солдатів загинули на місці. Один був важко поранений. Врятувати його не вдалося.

— Ця міна вистрибує із землі на 0,6–0,8 метра. В ній є 2,5 тисячі готових осколків. Розлітаються в радіусі 25 метрів, — пояснив прес-офіцер ЗСУ Владислав Шостак.

Луганчанин 22-річний старший солдат Руслан "Галіфе" Конюша 2014–2015-го був добровольцем батальйону "Айдар". Потім служив у 58-й бригаді. З ним загинули 30-річний Роман Дитинченко і 43-річний Ілля Тимофіїв.

Поблизу Горлівки на Донеччині загинув 21-річний Сергій "Сіріус" Гладкий із села Страбичово Мукачівського району Закарпаття. У жовтні йому виповнилося б 22 роки. Молодший сержант, служив за контрактом у 1-му батальйоні 128-ї бригади. Ворожий снайпер поцілив у ліве око.

— Є інформація, що снайпер — жінка. Стріляють з боку Горлівки та окупованої Ясинуватої. Там ДНР "мобілізує" 15–16-річних дітей. Це почерк російської армії. ­Снайпер — чи то вірменка, чи то чеченка. Їй 18, — каже солдат 128-ї бригади ЗСУ на позивний "Ева". Імені просить не називати.

20 липня під час боїв на крайньому опорному пункті 92-ї бригади у Красногорівці на Донеччині загинули троє військових. Солдат 92-ї бригади 40-річний Олександр Сень родом із Верхньодніпровська Дніпропетровської області. Був депутатом районної ради. Інформацію про двох інших загиблих уточнюють. Поки що відомо, що це бійці 92-ї бригади В. Чорнобай і Михайло Корженюк.

Біля 22:00 терористи з мінометів і гранатометів обстрілювали шахту "Бутівка" на Донеччині. В бою загинув український військовий 72-ї бригади ЗСУ. Прізвище — Чорноконь. Ім'я поки невідоме.

Також один український воїн загинув того ж дня від кулі снайпера в Мар'їнці.

21 липня під Горлівкою підірвався на вибухівці прапорщик 128-ї бригади ЗСУ 41-річний Олексій Калабішка. Родом із села Плоске Свалявського району Закарпаття. Залишилися дружина та двоє дітей.

22 липня в АТО загинув 51-річний Федір Пляшко із 14-ї бригади ЗСУ. 15 років служив у Прикордонних військах. На фронт пішов добровольцем 2014-го. За три роки підписав контракт. Направили на передову за власним бажанням. Служив біля Щастя та Нового Айдара на Луганщині. Залишилися дружина, троє синів та двоє онуків.

Зараз ви читаєте новину «За два дні загинули дев'ять воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі