четвер, 25 березня 2010 08:06

За борги можуть відключити воду

У четвер, 18 березня, райцентр Кобеляки на Полтавщині облетіла чутка про можливе відключення води. Люди розповідали новину одне одному по мобільних, переказували сусідам, знайомим, що відключення триватиме тиждень або й місяць. Почали запасатися водою.

Близько полудня в деяких районах Кобеляків води справді не стало. Але за кілька годин вона з"явилася.

— Це все через паніку. Ніхто місто від водопостачання не відключав, — пояснює "ГПУ" Юрій Тагадюк, директор Кобеляцького водоканалу. — Люди запасалися водою так завзято, що насоси не встигали заповнювати нею мережу.

Проте директор підтвердив: підстави для переполоху були й залишаються. У четвер бригада "Полтаваобленерго" дістала наказ відключити свердловини водоканалу. Після одноденних перемовин із місцевою владою енергетики знеструмили лише три свердловини із 13.

У березні Кабмін затримав проплату. Напевне, через зміну влади

Водоканал має борг за електрику 12 тис. грн.

— Ці гроші держава повинна компенсувати за воду, спожиту пільговими категоріями населення, — пояснює Юрій Тагадюк. — Та в березні Кабмін затримав проплату. Напевне, через зміну влади.

Директор не приховує: водопостачальному підприємству можуть відключити електрику. Ще з вересня 2009 року тариф на воду не покриває її собівартості. Зараз 1 "куб" коштує 2 грн 53 коп. А має бути, за підрахунками економістів водоканалу, принаймні на гривню дорожчим. Друга причина — борг споживачів. Із січня 2010-го надходження скоротилися на 20%. Доти в Кобеляках платили практично всі.

Начальник місцевої філії "Полтаваобленерго" Сергій Зінченко підтвердив відключення від електропостачання трьох свердловин. І заявив: якщо ситуація з оплатою не зміниться, 29 березня енергетики знеструмлять іще кілька об"єктів водоканалу.

Зараз ви читаєте новину «За борги можуть відключити воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі