вівторок, 02 серпня 2016 06:00

Лікарі-добровольці залишили зону АТО

Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Пирогова відкликав медиків із військових частин у зоні АТО. Причиною стало те, що штаб досі не визначив офіційну процедуру залучення медиків-добровольців до участі у війні. За останні три місяці керівники шпиталю просили зробити це прем'єра Володимира Гройсмана, секретаря Ради нацбезпеки Олександра Турчинова, міністра оборони Степана Полторака та начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка.

— Місця дислокації військових частин — режимні об'єкти, — пояснює президент добровольчого шпиталю 44-річний Геннадій Друзенко. — Там не може перебувати будь-хто. У наших добровольців можуть виникнути проблеми із законом, тому ми вирішили піти. Мені казали, що Віктор Муженко й Степан Полторак затвердили механізм нашого перебування. Думаю, за тиждень-два ми повернемося.

Перший добровольчий шпиталь працював у зоні АТО із грудня 2014 року. Медики з цивільних лікарень брали відпустку, домовлялися з волонтерами та їхали на Донбас. За півтора року в шпиталі працювали 200 медиків-добровольців. У зоні АТО постійно перебували близько 30 лікарів. Надали допомогу 7 тис. пораненим — українським військовим і місцевим жителям.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі-добровольці залишили зону АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі