середа, 14 жовтня 2009 07:52

Володимир Оврах створив схожу на себе скульптуру

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Художник Володимир Оврах біля скульптури Невідомому художнику. Її встановили у Вінниці. Володимир створював монумент, використавши у ролі натурщика себе. Про це не говорив нікому до останнього
Художник Володимир Оврах біля скульптури Невідомому художнику. Її встановили у Вінниці. Володимир створював монумент, використавши у ролі натурщика себе. Про це не говорив нікому до останнього

"Гарна скульптура. Жалко, обламають цю красоту наші вандали", — зітхає 40-річний вінничанин.

Поблизу галереї "ІнтерШик" у центрі Вінниці 8 жовтня відкрили пам"ятник Невідомому художнику. Перед цим скульптура була накрита тканиною. Робітники галереї миють біля неї мармурові плити. Сходяться вінничани, перепитують, хто бачив скульптуру.

— Робив її з травня разом із синами, 31-річним Романом і 24-річним Андрієм, — говорить автор Володимир Оврах, 56 років. Він одягнений у джинсову сорочку, поверх неї — жилетка. — Було цікаво творити образ богемного, демократичного, веселого художника.

400 кг бронзи на монумент купила галерея — замовник скульптури. Її власниця Людмила Бушинська разом із Володимиром Оврахом знімають білу тканину.

— Це ж викапаний Оврах! — чути у натовпі. — А руки якісь дуже жіночі.

Художник у жилеті й береті, у руках тримає мольберт. Поруч сидить пудель із піднятою лапою.

— Якщо потримати собачку за лапку, досягнеш успіху. А хто потре олівець художника, той стане видатним майстром, — каже Бушинська.

Школярі так і роблять. Хтось із них намагається зняти бронзові прищепки з картини.

— То марна справа, ми все монтували на совість, — зауважує Володимир Оврах.

Глядачі звертають увагу, що бронзові кросівки художника розшнуровані.

— Напевне, поспішав картину домалювати, навіть не взувся, — жартують.

— Такий класний художник, простий собі чолов"яга! Із таким можна і по чарці випити, — плескає монумент по плечі 30-річний вінничанин Віталій Мазур.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Оврах створив схожу на себе скульптуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі