пʼятниця, 27 червня 2008 07:01

Володимир Мудрицький поранив двох міліціонерів

Опівдні 24 червня Володимир Мудрицький, 48 років, із райцентру Куликівка на Чернігівщині почав підпалювати хату. Будинок не займався. Тоді чоловік узяв дві заряджені рушниці, вийшов на вулицю й став стріляти в різні боки. Перелякані сусіди викликали пожежників і міліцію.

На вул. Горького виїхали 35-річний Сергій Олексієнко з райвідділу міліції й інспектор Олег Корж, 24 роки.

У пожежній команді були Володимир Довженко, Віктор Мешко та водій Юрій Диннік. Коли вони приїхали, Мудрицький підпалював гараж. Рятувальники витягли рукави, почали прикручувати їх до цистерни. Господар вийшов на вулицю з двома рушницями в руках. Вистрелив спочатку в повітря, тоді націлився на чоловіків. Закричав:

— Забирайтеся звідси!

Постріли пролунали, пожежники ледь устигли забігти за автомобіль. Коли в Мудрицького закінчилися набої, він пішов узяти ще. Швидко повернувся і приставив рушницю до голови водієві пожежної машини. Скомандував:

— Заводь і вилазь!

Диннік потай поставив авто на ручне гальмо й вийшов. Машина заглухла, коли Мудрицький хотів рушити з місця. Він розбив прикладом рушниці лобове скло.

Цієї миті на вулицю завернув синій "деу" із міліціонерами. Нападник двічі вистрелив по машині. Шріт пробив дверцята з боку водія. Один із зарядів поранив у коліно інспектора Олега Коржа, другий пробив заднє сидіння і влучив у спину майорові Олексієнку.

— Увесь відділок підняли по тривозі, — розповідає начальник Куликівського райвідділу міліції Анатолій Гаврильцев, 46 років. — Одягли бронежилети, каски, взяли автомати. На допомогу викликали спецпідрозділ "Беркут" із Чернігова. Мудрицький в "уазику", який проїздив вулицею, вибив скло. Бігав голий до пояса туди-сюди по вулиці й паляв, куди бачив.

Міліціонери оточили правопорушника. У цей час на дорозі з"явився трактор. Мудрицький спрямував зброю на кабіну, трактор зупинився. Трактористу сказав везти його до матері. Щойно рушили, пожежники кинулися гасити гараж.

Міліціонери перекрили дорогу. Умовляли Мудрицького здатися, але марно. Після попереджувального пострілу влучили нападникові в ногу. Раптом він вистрелив з рушниці собі в рота.

— Чоловік не пив, у нас на обліку не стояв, — каже Гаврильцев. — Ніхто ніколи на нього не скаржився. Жив із дружиною та сином, працював охоронцем у Києві.

Сергія Олексієнка доправили в лікарню Чернігова, Олега Коржа — до райлікарні в Куликівку. Там же перебуває 42-річний Сергій Понамарчук, поранений кум Мудрицького.

Володимир — колишній моряк. З першою дружиною Оленою звели хату, виховували двох дітей. Розлучились, молодший син Святослав, 7 років, залишився з батьком.

Чоловік зійшовся з місцевою вихователькою дитячого садка Галиною. Кілька тижнів тому мати Мудрицького продала свою хату, а всі гроші віддала доньці. Володимир не міг у це повірити.

У Куликівці кажуть, що останні кілька днів перед пригодою Галина не ночувала вдома. Володимир нервував, зранку 24 червня побив жінку.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Мудрицький поранив двох міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі