пʼятниця, 04 червня 2010 07:15

Владислав Сафонов витяг із річки двох братів

 

Владислав Сафонов, 40 років, із селища Шишаки на Полтавщині врятував двох братів — 11-річного Валерія та 9-річного Владислава Сигляників. Діти потрапили в сильну течію річки Псел і почали тонути.

— Біда сталася у переддень останнього дзвоника, — розповідає 54-річний Володимир Калін, сільський голова Великого Перевозу Шишацького району. Обоє хлопців із цього села. — Ближче до вечора Валерій та Владислав з іншими трьома однолітками тайком від батьків пішли купатися на Шишацьку гідроелектростанцію. Братам схотілося скупатися на великій течії. Вода їх і понесла.

Друзі хлопців спочатку хотіли їх рятувати. Та злякалися течії.

— Якби кинулися спасати, мали б п"ять трупів, — продовжує.

За 60 м від місця, де тонули діти, стояли Владислав Сафонов із приятелем.

— Розмовляємо з товаришем, раптом дивлюся, два тіла пливуть, — згадує Владислав. — Я кинувся у воду. Витяг одного хлопця. Перехилив через коліно, натиснув на спину. З рота вода почала текти. Потім малий закашлявся, став дихати. Я кинувся за другим. Дістав і його. Зробив усе те саме.

Із берега річки обох братів повезли до Шишацької районної лікарні. Цілу ніч біля них чергувала мати Тетяна. Лікарі кажуть, температура тіла в обох була 34°С — сильно переохолодилися.

— Місце дуже небезпечне, — говорить Владислав Сафонов. — Там кілька метрів мілини, а далі глибока впадина. Водоворот закручує та затягує під воду. Не одна людина вже загинула.

У лікарню до хлопців він їздив щодня.

— У цих батьків колись потонула донька, — розказує про родину Сигляників.

Владислав працює заступником начальника безпеки й охорони місцевої агрофірми ім. Довженка. Звернувся до голови адміністрації, аби дітям дали путівки на оздоровлення.

Батько Валерія та Владислава працює в охороні районної енергослужби. Мати на громадських роботах у сільській раді.

Зараз ви читаєте новину «Владислав Сафонов витяг із річки двох братів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі