пʼятниця, 14 вересня 2007 07:04

Вкладники вимагають 5 мільйонів гривень

Під стінами Черкаської облдержадміністрації майже щодня пікетують обурені вкладники кредитної спілки "Капітал". До них приєдналися довірливі черкащани з двох інших спілок міста — "Укркредит" та "Весна".

Усі вони не можуть забрати своїх грошей, які вклали у спілки, спокусившись на високі відсотки. У "Капітал" вони безрезультатно звертаються вже три тижні.

— Ця контора винна нам 5 мільйонів гривень. Але таких грошей на її рахунку буцімто немає, — обурюється 63-річний Микола Ткаченко. — Ми сподіваємося, що влада втрутиться в ситуацію. А правоохоронні органи візьмуться та дослідять той шлях, яким "пішли" наші гроші.

— Я особисто вклала туди чималу суму, яку відкладала роками. Економила на всьому, тому не збираюся миритися з обманом, — говорить 65-річна Галина Кривошея.

Із керівництвом "Капіталу" "ГПУ" зв"язатися не вдалося. Ходять чутки, що дирекція втекла, залишивши на місці рядових працівників.

Черкаські податківці виявили в місті іншу кредитну спілку, керівником і головним бухгалтером якої є одна й та сама людина. Чоловік скористався паспортними даними інших і без їх відома оформив реєстр установчих зборів. Виготовив і затвердив статут та формування пайового капіталу спілки. За два останні роки він обдурив вкладників на 500 тис. грн. Проти нього порушили кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Вкладники вимагають 5 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі