четвер, 05 липня 2007 07:03

Виступи "КрАЗів" побачили тільки чиновники

У четвер в місті Кременчук на Полтавщині завод "АвтоКрАЗ" показав свою продукцію. Із десяток машин модельного ряду 2007 року, історичні авто, військову та пожежну техніку розмістили на центральній площі Перемоги.

О десятій ранку подивитися на них зібралося близько 200 жителів. Та на показові виступи запросили лише віп-гостей і журналістів. Їх відвезли на спеціальний демонстраційний полігон неподалік заводу.

"КрАЗи" піднімалися на бетонні трампліни заввишки метр. З"їжджаючи, здіймали куряву з ґрунтового насипу. Глядачі плескали в долоні. Після показових виступів чиновники відразу пішли на фуршет. Журналісти стали у чергу, щоб покататися на "КрАЗах". Хто вже їздив, радили не лізти тим, які вранці снідали.

Тим часом на майдані натовп згуртувався біля палаток із пивом. На сцені неподалік репетирувала Тіна Кароль. Співачка дратувалася, бо звукорежисер ставив не ті фонограми. Однак кременчужани на учасницю торішнього "Євробачення" не зважали. Люди пили пиво та прогулювалися площею.

Гендиректор компанії "АвтоКрАЗ" Сергій Сазонов розповів, що його машини братимуть участь у ралі "Париж–Дакар" 2010 року. Для цього розробляють проект нової вантажівки "КрАЗ-Самум" — з арабської "пустельний вітер". Вона розвиватиме швидкість до 160 км/год та долатиме 850 км без зупинки на заправку. Працюватиме і при 45 °С морозу, і при +55 °С.

Щоб відправити команду до Африки, необхідно створити серію з 15 таких автомобілів. Для цього треба 38 млн грн. Зараз шукають спонсорів.

Зараз ви читаєте новину «Виступи "КрАЗів" побачили тільки чиновники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі