неділя, 25 березня 2007 18:42

Вісім років тому загинув Чорновіл

25 березня 1999 року не стало лідера Народного руху В"ячеслава Чорновола.

— Це однозначно умисне вбивство і ні про яку випадкову аварію мови бути не може! — переконаний син В"ячеслава Максимовича, нардеп від Партії регіонів Тарас Чорновіл, 42 роки. — Над справою вбивства батька працювала та ж група, що й над убивством Ґонґадзе. Це — Фере, Пукач.

Тарас Чорновіл повідомляє, що Генпрокуратура збирається зробити експертизу на польській техніці й може закрити справу вже до кінця травня цього року.

— Але як можна закрити справу, коли не відбувалися допити, не визначені безпосередні фігуранти вбивства? — дивується нардеп. — Користуючись комп"ютерною технікою, можна підтасувати результат.

— Цю справу ніхто не розкриє при нинішній владі, — вважає колишній народний депутат і дисидент Степан Хмара, 69 років.

У радянські часи він був ув"язнений разом із Чорноволом. Учора Хмара поклав квіти до пам"ятника колишньому лідерові НРУ в Києві.

За офіційною версією слідства, він загинув унаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Водія КАМАЗу, який перегородив дорогу "Тойоті Королла" Чорновола, амністували. Він змінив місце проживання.

Зараз ви читаєте новину «Вісім років тому загинув Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі