пʼятниця, 19 жовтня 2007 07:04

Викрадач хрестів не встиг здати жодного

— Наприкінці літа до міського відділу міліції звернулися кілька жителів Житомира із заявою про зникнення хрестів на могилах близьких, — розповідає Наталія Чугунська з прес-служби міліції Житомира. — Правоохоронці почали розпитувати працівників кладовищ. Підозру викликав чоловік, який часто приходив на кладовище, але не відвідував могили.

Чотири хрести зникли з міського кладовища "Дружба", розташованого неподалік села Глибочиця. Тиждень тому дільничні інспектори затримали безробітного жителя села 32-річного Ігоря.

На допиті він розповів, що двоє незнайомців запропонували підробити, здаючи нержавіючий метал на металобрухт. Чоловіки домовилися, що крастимуть хрести і складатимуть у схованці в лісі. Згодом вивезуть. Аби не привертати уваги, Ігор не брав із собою лопати. Просто повисав на хресті й вивертав його із землі.

Хрест із нержавіючої сталі коштує близько 100 грн. За 1 кг металобрухту на пунктах прийому платять від 90 коп. до 1 грн. Затриманий не встиг здати жодного хреста. За наругу над могилами йому загрожує 1700 грн штрафу або позбавлення волі строком до 3-х років.

Зараз ви читаєте новину «Викрадач хрестів не встиг здати жодного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі