пʼятниця, 04 січня 2019 06:00

Військкомати перетворять на рекрутингові центри

На базі військових комісаріатів створять територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Відповідне рішення підтримали 238 народних депутатів.

— Ця ідея не нова, — говорить військовий експерт Дмитро Снєгирьов, 47 років. — Міністр оборони Степан Полторак анонсував її 2015-го. Створять єдиний електронний реєстр солдатів. Строковиками і контрактниками займатимуться різні відділи. Досі був один. Військкомати перетворять у рекрутингові центри європейського зразка. Вони вирішуватимуть не лише проблеми комплектування, а й забезпечуватимуть соціальний захист військовослужбовців. Це стимулюватиме українців іти на контрактну службу.

На реалізацію програми з держ­бюджету на 2019 рік виділили понад півмільярда гривень. Нові установи матимуть сучасне обладнання та інформаційні системи. Секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки й оборони Іван Вінник повідомив, що таким чином осучаснять застарілу систему військових комісаріатів.

Зараз ви читаєте новину «Військкомати перетворять на рекрутингові центри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі