вівторок, 26 березня 2019 07:10

Відзнаку Омеляна Ковча отримають чотири капелани

У Києві вшанують Блаженного священномученика Омеляна Ковча (1884–1944). 25 березня виповнилося 75 років із дня його смерті.

27 березня о 11:00 в Будинку офіцерів у Києві розпочнеться Урочистий міжконфесійний семінар. Його організували Департамент військового капеланства УГКЦ із Міністерством оборони України та Комітетом із вшанування пам'яті Блаженнішого Омеляна Ковча. Покажуть фільм "Парох Майданека".

Того ж дня о 19:00 в Національній опері України ім. Тараса Шевченка відбудеться урочиста церемонія вручення відзнак Блаженного священномученика Омеляна Ковча. Захід організовує Комітет із вшанування пам'яті Блаженного Омеляна Ковча, що діє під патронатом глави УГКЦ. Очолює комітет Іван Васюник. Цьогорічними лауреатами відзнаки стали чотири українські військові капелани, представники церков і релігійних спільнот. У рамках церемонії вручення відзнак буде прем'єра мистецького проекту "Божий агнець" від співачок сестер Тельнюк.

31 березня після вечірніх богослужінь семінаристи Київської Трьохсвятительської семінарії запрошують на вечір пам'яті, присвячений Блаженному Омелянові. Він відбудеться в Патріаршому соборі у Києві.

Омелян Ковч у 1920–1930 роках був настоятелем храму в Перемишлянах — тепер райцентр на Львівщині. Під час радянських репресій рятував поляків. Із приходом нацистів захищав євреїв, допоміг вижити двом тисячам людей. За це потрапив до концтабору. Там його називали "парохом Майданеку" — був єдиним духівником, який правив служби, сповідував і висвячував представників різних конфесій. 1999-го його визнали праведником, а за два роки Папа Римський Іван Павло ІІ зарахував Омеляна Ковча до числа мучеників.

Зараз ви читаєте новину «Відзнаку Омеляна Ковча отримають чотири капелани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі