вівторок, 04 липня 2017 00:00

Відновили роботу державних сайтів

Минулого тижня Україну вразила масштабна хакерська атака. Вірус Петя.А атакував банки, державні й комерційні установи по всій країні. Серед постраждалих опинилися комп'ютерні системи Укр­енерго, Укрзалізниці, "Київстару", Ощадбанку, "Нової пошти", мережі заправок "ВОГ", аеропорту "Бориспіль" і Київського метрополітену.

Важливі стратегічні електрон­ні ресурси від вірусу не постраждали, кажуть у Кіберполіції. Державні установи відновили роботу сайтів, доступ до яких тимчасово був обмежений.

— Ощадбанк увів у дію протоколи безпеки та захисту інформації. Це допомогло захистити клієнтські дані й кошти. Обслуговування платіжних карток, контакт-центру банку ми не припиняли. Веб і мобільний банкінг працювали протягом усього часу. Роботу банкоматів призупинили. Зараз усі працюють у нормальному режимі, — каже голова правління Ощадбанку 42-річний Андрій Пишний.

У штатному режимі запрацювали й постраждалі комерційні установи. Відновлені автоматичні системи в метро й Київенерго. Поновили роботу АЗС та великі гіпермаркети. Після атаки аеропорт "Бориспіль" працював в автоматичному режимі. Попри збої в роботі електронної довідки, затримки рейсів не відбулося. Збоїв у роботі головного серверу аеропорту немає.

Зараз ви читаєте новину «Відновили роботу державних сайтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі