пʼятниця, 03 січня 2020 00:35

Відкрили частину Шулявського мосту

Автор: FACEBOOK.COM.COM/ВІТАЛІЙ_КЛИЧКО
  Мер Києва Віталій Кличко їде квадро­циклом по Шулявському мосту. Його автомобільну частину ­відкрили 27 грудня
Мер Києва Віталій Кличко їде квадро­циклом по Шулявському мосту. Його автомобільну частину ­відкрили 27 грудня

27 грудня в Києві відкрили для проїзду автомобілів час­тину Шулявського мосту. Пересуватися можна двома смугами в кожен бік. Відкриття всієї розв'язки заплановане на літо цьогоріч.

— Міст багато років експлуатуватиметься і зменшить транспортне навантаження, — каже міський голова 48-річний Віталій Кличко. — Добре, що відкрили рух транспорту до кінця року. Багато людей скептично до цього ставилися. Але всі завдання, які ми беремо, — виконуємо.

Аби перевірити надійність мосту, по ньому проїхали вісім МАЗів завважки 30 т кожен.

Основні частини мосту майже рік з'єднували фахівці із Нідерландів. Дорожнє покриття клали на сучасне гідроізоляційне. Таку технологію використовують у західних країнах. Підрядник дав асфальту 10 років гарантії.

— Якістю робіт не задоволений, — говорить водій Олександр Йосипенко, 50 років. — Надто багато каналізаційних люків, що значно виділяються на покритті й заважають їхати. Асфальт лежить нерівно, хвилями.

Увесь ремонт мосту обійдеться столиці у понад 1 млрд грн.

— Автомагістраль ­через Шулявку — одна з ключових у місті. Нею проходили 40 відсотків потоку машин, — пояснює 43-річний В'ячеслав Коновалов, експерт громадської компанії "Євро-патруль". — У Києві треба не лише ремонтувати мости за скажені суми, а й змінювати всю транспортну систему. Додати хордові магістралі, кільцеві дороги, побудувати ще хоча б чотири мости.

Частина Шулявського шляхопроводу обвалилася 27 лютого позаторік. Міст хотіли відремонтувати, але за два місяці впали його бетонні час­тини. Міська влада взялася за повну реконструкцію. Демонтаж почали у квітні торік.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили частину Шулявського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі